sobota, 8 czerwca 2013

tagliatelle z kurczakiem

100g  makaronu tagliatelle
1 piers z kurczaka
1 marchewka
1 mała cebula
sol
pieprz
gałązka rozmarynu
śmietana
tarty parmezan lub inny ser który lubimy
oliwa z oliwek


 pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę oprószamy solą i pieprzem podsmażamy nażyłce oliwy z oliwek następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę,  potarkowaną marchewkę na tarce o grubych oczkach dusimy wszytko do miękkości warzyw dodajemy śmietanę mieszamy wszystko na patelni doprawiamy solą i pieprzem odstawiamy. Do wrzącej osolonej wody wrzucamy 1100g makarony i gotujemy al dente odlewamy wrzucamy na patelnie z sosem dusimy jeszcze 5 minut i podajemy posypane startym serem i gałązka rozmarynu. 



1 komentarz:

  1. Ojjj tak ! Moja ukochana kuchnia włoska :)

    Pozdrawiam,

    http://mojapasjasmaku.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń